Citrónový sorbet

Potřebujeme:
3 velké citróny 125 g krupicového cukru 1 l vody 200 ml Essence citrón & máta med na pokapání a lístky máty na ozdobu

Postup:
citróny pečlivě omyjeme, na jemném struhadle z nich ostrouháme kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Zvlášť v hrnci na mírném ohni ohřejeme vodu a rozpustíme v ní cukr. Pak hrnec odstavíme a do sladké vody přimícháme citrónovou kůru, šťávu a sirup Essence citrón & máta. Vše promícháme a necháme 30 minut odležet. Poté základ na sorbet scedíme přes sítko a uložíme v misce do mrazáku. Každou půlhodinu promícháme. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. Servírujeme ozdobené mátou a pokapané medem. TIP: pokud nemáme moc času, vyplatí se nalít sorbet do igelitových sáčků – zmrzne rychleji!